Om mig

Minna Ulin,

frilansjournalist i Trollhättan

Om mig

Jag har jobbat som reklamutdelare, hästskötare (nästan ideellt), var timanställd inom hemtjänsten när jag gick på gymnasiet (klart bättre betalt), blev sedan au pair i London under ett härligt år innan jag landade som bilbyggare på Saab Automobile i Trollhättan där jag stannade i 14 år.


Att jag skulle bli journalist var långt ifrån självklart. Men efter att ha studerat språk och medie- och kommunikationsvetenskap, parallellt med arbetet, kom jag in på Journalisthögskolan vid Göteborgs universitet våren 2002. Snart blev jag intresserad av frilansandet men insåg att jag egentligen inget visste om hur en redaktion tänker och jobbar.


Jag tog examen sommaren 2004 och fick mitt första långvikariat i december samma år, på tidningen Transportarbetaren i Stockholm. Sensommaren 2007 fick jag anställning på Hem & Hyra i Vänersborg - och tog chansen att vända hemåt. Jag arbetade som lokalredaktör på tidningen i 7,5 år.


I augusti 2015, efter  ett 6 månader långt föräldravikariat på gratistidningen Vänersborgaren, startade jag min frilansverksamhet. Nu, efter tio år som multijournalist, har jag samlat på mig tillräckligt med erfarenhet för att våga språnget.


Mina intressen är foto och bildbehandling. Läsande och skrivande. Matlagning och resor. Projekt trädgård och husrenovering har jag liksom tvingats lära mig, efter att jag och maken lite spontant köpte en funkisvilla i centrala Trollhättan.


Kika gärna in på min blogg veckansvego.com där jag publicerar vegetariska recept varje vecka.

Minna Ulin,

frilansjournalist

Minna Media

Magnus Åbergsgatan 17

461 32 Trollhättan

minna.ulin (a) minnamedia.se

+46 (0)730-48 22 82

Copyright © All Rights Reserved