Foto

Minna Ulin,

frilansjournalist i Trollhättan

Fotogalleri

Några exempel. Klicka för större bild

Fotofilosofi

Bra bilder ökar chansen för att texten blir läst! Därför samarbetar jag gärna med proffsfotografer. Om uppdraget är ett reportage där det händer mycket på en gång är det en förutsättning för ett lyckat resultat att det finns två människor med varsin tydlig roll på plats – skribenten och fotografen.


Men trots att jag inte är fotograf så fotograferar jag mer än gärna, både privat och i jobbet (när uppdragets art tillåter).


Intresset väcktes när jag började som journalist, i december 2004. Därefter har jag bytt redaktion några gånger, men alla har haft ett gemensamt: både text och foto och för det mesta även redigering stod på schemat.


Jag har gått Fojos kurs Fånga bilden, med eminente läraren Göran Segeholm. Dessutom har jag lärt mig bildbehandling i photoshop via distanskursen Digital bildbehandling på Högskolan i Jönköping (7,5 högskolepoäng).


Min trotjänare Nikon D80 gick nyligen i pension och ersattes av en D7200. Favoritobjektivet, AFS Nikkor 35 mm 1:1,8 G, finns kvar men nu har jag även ett Tamron 17-50 mm F/2,8 så att jag får med lite mer av mina motiv.

Minna Ulin,

frilansjournalist

Minna Media

Magnus Åbergsgatan 17

461 32 Trollhättan

minna.ulin (a) minnamedia.se

+46 (0)730-48 22 82

Copyright © All Rights Reserved